Faceți căutări pe acest blog

joi, 3 aprilie 2014

Povestea cremei de galbenele


Povestea cremei de galbenele incepe aici.

Eritemele fetitei mele m-au adus la momentul in care am rascolit internetul dupa retete de crema de galbenele.

Prima recomandare am primit-o de la Loredana cu al ei Luthelo:
Crema de galbenele cu ulei macerat de galbenele, unt de shea sau alta minunatii hidratante si cu oxid de zinc.


Am primit seminte de galbenele din zona Moldovei si in 2012 am facut prima tentativa. Pentru Joy a fost o varianta foarte buna.


Anul acesta am avut galbenele din belsug in gradina, pe care le-am iubit pentru fiecare floare. Au stat la macerat in ulei de masline extravirgin cu aciditate sub 0,8. Cate 3 saptamani fiecare borcan, dupa care le-am strecurat si le-am pastrat in sticle in frigider. Trebuie sa aflu daca le pot pastra si la temperatura camerei, ca am frigiderul plin de sticle cu macerate.


Reteta de anul acesta contine NUMAI uleiuri macerate din plante care cresc in Romania plus ceara de albine, nealbita.
Am ajuns la concluzia ca a mea crema va deveni alifie, dupa ce am constatat ca am cele mai bune rezultate la plantele traditionale.


Am pornit din primavara si am cules din flora spontana, de pe munte sau din gradina proprie urmatoarele: galbenele, coada soricelului, salvie, tataneasa, pelin, sanziene, catina si craite.


Ceara cu care am lucrat anul acesta este una neinalbita, de aici si culoarea galbuie si mirosul minunat. Nu iti mai scoti nasul din bucata de ceara:) miroasea a flori de salcam si miere.. mmm!!!


A vindecat alifia mea si eritemele fetitei mele, diversele zgarieturi de la gradinarit si mainile muncite ale albinarului!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu